Sosyal Medya

Güncel

PYD’ye ABD kalkanı

ABDÂ’li özel kuvvetler, zor durumda kalan PYD/YPGÂ’li teröristlerin imdadına yetiÅŸti. Cerablus Askerî Konsey Sözcüsü, “Amerikan askerleri, Türk ordusu ile aramızdaki tampon bölgeye yerleÅŸti” dedi



Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Cerablus’ta Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yürüttüğü harekât devam ederken bölgeden ilginç bir açıklama geldi. Amerikan özel kuvvetlerinin zor durumda kalan PKK’nın Suriye uzantısı terör örgütü PYD/YPG ile TSK’ya baÄŸlı ÖSO güçlerinin çatışmaması için tampon bölge oluÅŸturduÄŸu iddia edildi. Söz konusu açıklama PYD’ye baÄŸlı Cerablus Askerî Konseyi Sözcüsü Elî Hico tarafından yapıldı. Hico, “Amerikan özel kuvvetler askerleri, ateÅŸkesin devamı için Türk ordusu ve aramızdaki bölgeye yerleÅŸti. Åžu anda Türk ordusu ile aramızda tampon vazifesi görüyorlar” ifadelerini kullandı. Özellikle son üç gündür ABD’den, TSK harekâtının terör örgütü DAEÅž’e odaklanması gerektiÄŸi belirtilerek YPG ve Suriye Demokratik Güçleri DG ile muhtemel çatışmalardan kaçınılması uyarıları geliyordu. Böylece ABD’nin Türk ordusuna sürekli olarak neden “DAEÅž’le savaşın PYD’nin peÅŸini bırakın” dediÄŸinin sebebi de ortaya çıkmış oldu. Öte yandan TSK’nın DAEÅž’e odaklanması ifadelerini tekrarlayan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, son 24 saatte Suriye’nin kuzeyinde sükûnetin hâkim olduÄŸunu gördüklerini, bundan memnuniyet duyduklarını söyledi. 

 

COOK: ÇATIŞMALARINI ÖNLÜYORUZ
PYD’li terörist Hico’nun söz konusu açıklaması hakkında görüşlerinin sorulması üzerine Cook, “ABD özel kuvvetlerinin çatışmaların önlenmesi amacıyla PYD ile Türk güçleri arasına gönderildiÄŸine” yönelik iddiaların sorulması üzerine, “Åžu anda orada özel kuvvetlerimiz var. Ancak özel kuvvetlerimizin yerlerini söyleyemem” dedi.  Türkiye’nin endiÅŸelerini çok iyi bildiklerini ve bu konuda Türkiye ile yakından çalıştıklarını dile getiren Cook, Suriye’deki ortaklarıyla da çalışmayı sürdürdükleri, odak noktasının DAEÅž ile mücadele olması gerektiÄŸi görüşünü tekrarladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.